Kanariepiet

Een prettig gestoorde samenwerking tussen Blaasband Ullie en Huub Hangop!

huubbullie
BB Ullie & Huub Hangop (Foto: Joris Wijnen)

Naar aanleiding van een speciaal project ter gelegenheid van het veertig jarig bestaan van Omroep Brabant nam Huub afgelopen zomer een bewerking van de wereldberoemde Vogeltjesdans op: Waar Is Mijn Kanariepiet? Toen Huub Hangop de, uit zijn geboorteplaats Hoeven afkomstige, Blaasband Ullie benaderde om er een carnavalsversie van te maken, waren zij meteen enthousiast. Niet gek, want De Electronica’s, die De Vogeltjesdans beroemd maakten, komen immers uit hun buurdorp St. Willebrord.

Ulliër Lars van Berkel maakte er een blazersarrangement voor en tekent voor de productie. Plaatsgenoot en zanger Joris Wijnen (a.k.a. Chef Soldaat) maakte er een fantastische videoclip bij. Een oer-Hoevens product dus, ofwel recht van het Peejenland! Want ook Huub Hangop voelt zich, hoewel hij 44 jaar geleden uit Hoeven vertrok, nog steeds een Peej.

Bekijk hier de clip:

Luister op Spotify

Luister op Hits.nl

Download op iTunes

Grootste Vogeltjesdans

Deze kraker zal ook ten gehore worden gebracht tijdens de ‘Grootste Vogeltjesdans’ op maandagmiddag 27 februari 2017 op de Markt in Etten-Leur. Etten-Leur, eveneens buurdorp van Hoeven, wil hiermee het wereldrecord ‘Grootste Vogeltjesdans’ binnenhalen!